Lamine Diş Kaplama Nedir?
Lamine diş kaplama, diğer bilinen ismi ile yaprak porselen kaplama günümüzde hayli tercih edilen diş uygulamaları arasındadır. İnce görüntüsü, kırılgan görünen yapısı nedeniyle yaprak kadar hassas denilebilir. Ancak bu sadece görüntüden ibarettir. Dişe uygulandığında oldukça dirençli ve sağlam bir yapıya sahiptir. Özellikle de görselliğine önem verenlerin tercih ettiği lamine diş kaplama, başarılı hekimler tarafından uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Dişe zarar vermemesi, estetikliği ve uzun ömürlü olması nedeni ile cazip gelmektedir.
Kompozit Lamine
Dişin yüzeyini kaplayan kırık, çarpık, renk bozukluğu gibi sorunlarını düzelten kompozit esaslı veneer türüdür. Tek seansta yapılabilen bu uygulama, porselen lamine işlemine kıyasla daha hesaplıdır. Burada diş şikâyeti ve hastanın isteği önemlidir. Muayene esnasında hekim kompozit lamine işlemini hemen uygulayabilir. Uzun zaman gerektirmeyen oldukça basit bir uygulamadır. Görselliği bozan çürükler, kırıklar hekiminizin titiz çalışması ile büyük restorative uğrar. Ağrısız, beklemeksizin bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.
Porselen Lamine?
Porselen lamine, diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Diş aralıkları fazla olan, renk bozukluğu rahatsız edici seviyeye ulaşan, kırılan, şekil bozukluğu olan dişlere kolaylıkla uygulanan diş restorasyonu denilebilir. İnce tabaka şeklinde hazırlanan porselen yapraklar diş etine uyumlu şekilde yüzeye yapıştırılır. Duruma göre büyük ve öne doğru çıkmış olan diş yapısında ince bir tabaka törpüleme işlemi uygulanabilir. Ağrısız sancısız estetik gülüşe sahip olmak isteyenler bu yöntemden oldukça memnun kalıyor.
Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanır
Diş aralıkları açık olan,
Sigara, kahve gibi dişin rengini değiştiren ve kötü görüntüye neden olan durumlarda,
Çarpık diş dizimi olanlara,
Kırık dişlere,
Dolgu yahut kaplama yapılmış ancak gereğinden büyük duran diş tabakasına,
Psikolojik olarak dişlerinden memnun olmayanlara,
Mine defektlerinin varlığında,
Beyazlatma işlemine olumlu cevap vermeyen dişlere,
Çeşitli nedenlerden dolayı aşınan diş minesi sorunlarında,
Kanal tedavisi sonrasında diş çevresinde oluşan siyahlıkları,